In je eigen kracht


Praten en meedenken over iemands positionering is wat mij betreft een van de uitdagendste activiteiten die ik kan bedenken. Eergisteren mocht ik er weer eens van genieten in een sessie met Petra Deen van 2Empower. Petra coacht sinds nog niet zo lang, is hard bezig haar positie te veroveren. Ze coacht organisaties, maar heeft nu ook een schitterend product bedacht dat is gericht op “Persoonlijk Leiderschap” (voor vrouwen). We praatten onder meer over het in de markt zetten van de laatste. Over het inzetten van social media, van print media – en dan: welke. Maar we hadden het ook over het opzetten van een Blog. Zij staat er aarzelend tegenover omdat ze denkt dat ze niet in 1 Blog over verschillende producten kan schrijven.
Al brainstormend liet ik haar zien dat dat prima kan. Want haar ‘dna’, de kern van al haar coaching is te herleiden naar (goddank) 1 principe: de mens in zijn eigen kracht.

Het blijkt dat elk van haar coachingproducten daarop terug te voeren is. Het is niet alleen haar dna, het is ook haar unique selling point en het vertelt ook veel over wie zij is.

Wat zo’n positioneringsgesprek eigenlijk elke keer zo fascinerend maakt, is het mechanisme dat de producteigenaar – hoe kort of hoe lang hij dat ook is – zo bovenop zijn product zit dat hij er maar lastig afstand van kan nemen. Het proces dat je vervolgens samen in gaat – vragen stellen, luisteren naar de ‘haakjes’ in zijn/haar woorden, analyseren – geeft  elke keer weer een kick.

En ik weet het zeker, als ze het idee een plek heeft gegeven – gaat 2Empower vreselijk Bloggen. Zo simpel is dat. 2Empower in haar eigen kracht.

Over hanvanwel
Alles voor de kunst. De kunst van het kijken, schilderen, schrijven, creëren, vertellen, genieten, bedenken en maken. De kunst van het je eeuwig verbazen. Maar ook de kunst van het rouwen. En de kunst van het weer doorgaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: