De geheime tentoonstelling van Willem de Ridder – ook in het Stedelijk; 23.15


Nu we hier toch zitten even een nieuwtje dat vanavond werd onthuld tijdens de Do Itbijeenkomst. Iedereen met een smartphone kan nu de Geheime Tentoonstelling van Willem de Ridder bezoeken. Via een speciale Augmented Reality App krijg je een waanzinnige rondleiding door het gestaureerde, spierwitte museum en kun je alle verborgen kunstwerken zien van Willems expositie.

Ga met je Android of iPhone naar de App store en download de gratis app JUNAIO. Stap 2: zoek de toer van Willem. Type zijn naam in het zoekscherm of klink op het icoon van ARtours onderaan het venster van je telefoon. Stap 3: luister met je koptelefoon naar de tour van Willem en volg zijn instructies op. Wanneer hij het heeft over Augmented Reality, kijk je door de camerastand van je smartphone naar de werkelijkheid en ervaar je iets bijzonder bijzonders. Logisch. Het is een Willem de Ridder-product.

“How do we remember exhibitions and how do exhibitions remember themselves?” – vanaf deze plek kijk ik op dit citaat van Reesa Greenberg, 2009. Het lijkt wel een motto voor deze performance. Het zo’n vraag uit de categorie ‘waar was je toen…’

Over een tijdje kunnen we die ook stellen naar aanleiding van deze 24 uur: waar was je, wat herinner je je, wat deed je – terwijl in het Stedelijk Kamagurka een tentoonstelling maakte en vernietigde die je je alleen maar kunt herinneren. Vertel, wat doe je? Waar?

Over hanvanwel
Alles voor de kunst. De kunst van het kijken, schilderen, schrijven, creëren, vertellen, genieten, bedenken en maken. De kunst van het je eeuwig verbazen. Maar ook de kunst van het rouwen. En de kunst van het weer doorgaan.

One Response to De geheime tentoonstelling van Willem de Ridder – ook in het Stedelijk; 23.15

  1. Pingback: TAB Worldmedia | Creative agency specialised in mobile augmented reality concepts » Storyteller Willem de Ridder exhibits a secret augmented audiotour at Stedelijk Museum Amsterdam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: