Kamagurka’s 24 uurs iPad-performance, Stedelijk 18.30 uur


De eerste drukte is voorbij, lijkt het. Met good old Captain Beefheart op de achtergrond tekent Kamagurka verder. Als je al van een werkschema mag spreken, ligt hij nu voor. Met een gemiddelde van dik drie ontwerpen per uur lijken we de 80 te halen morgen om half twaalf.
Bijzonder is dat mensen steeds terugkomen, nieuwsgierig naar wat er nu weer gemaakt is en aan de muren hangt.
Vanavond is de Do It-avond, uitverkocht huis met 300 bezoekers. Lezingen, Willem de Ridder (ook ‘good old’) en uiteraard met het interview dat Els Ottenhof met Kamagurka heeft. Na afloop veel demonstraties van ‘nieuwe realiteiten’ en de tour van Willem de Ridder langs zijn ‘onzichtbare tentoonstelling’ – wel je iPhone meenemen, de koptelefoon krijg je van mij, vertelt hij.
Even is er een incident met een bezoekster die nu al naar alcohol ruikt, zich langs de afzetting dringt en met veel te harde stem Luc ter verantwoording roept over de titel van het interview in De Pers. Het is geen prettige vertoning. We werken haar beleefd de zaal uit en vragen om discrete beveiliging voor de rest van de avond en nacht.
Het hoort erbij, maar hopelijk krijgen we hier niet teveel mee te maken.
En dan loopt de zaal alweer vol terwijl Kamagurka even pauzeert met een paar happen sushi. Eh… goed idee!

Over hanvanwel
Alles voor de kunst. De kunst van het kijken, schilderen, schrijven, creëren, vertellen, genieten, bedenken en maken. De kunst van het je eeuwig verbazen. Maar ook de kunst van het rouwen. En de kunst van het weer doorgaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: