Stedelijk Museum – 12.05 uur


De gekte is nu al compleet. Al vanaf 11.15 is er Pers in de zaal. Radio-interview, tv-interview, de een na de ander. De zaal waar we werken is veranderd in soort laboratorium met in het midden twee enorme fabriekprinters die in de loop van deze 24 uur alle werken zullen uitspugen. Opzij daarvan zit Kamagurka intussen onverstoorbaar te tekenen. De Pers lijkt er geen genoeg van te kunnen krijgen en maakt absoluut geen aanstalten om weg te gaan. Intussen komen ook normale bezoekers erbij en ertussen. Met hun fototoestellen en smart phones kruipen ze tussen de benen van de Pers door om hun foto’s te maken. Ik bespreek met Marie-Jose (hoofd communicatie Stedelijk) dat we dit nog even goedvinden, maar dat dan onverbiddelijk de werkplaats wordt afgebakend, zoals de afspraak was.
Kamagurka maakt zijn eerste werk af, klikt zijn iPad vast aan de Mac van Dirk Vermeiren die de tekening vertaalt in printtermen en al snel rolt Nr 1 van de pers. Titel: De Mislukte Zelfmoord. We zien een typische Kamagurkaman met tekstballoon “Start” en een starterspistool. De Pers verdringt zich – elke haal die Kama zet wordt vastgelegd. Dan is het moment daar: opspannen die handel. En hup! Cameramoment. Het is fantastisch, lijkt wel of niemand er genoeg van kan krijgen.
‘Luc, ik zit zonder werk!’roept Dirk als vriendelijke slavendrijver. En door gaat Kama, nu maar even staand omringd door camera’s.
Wat een feest!

Over hanvanwel
Alles voor de kunst. De kunst van het kijken, schilderen, schrijven, creëren, vertellen, genieten, bedenken en maken. De kunst van het je eeuwig verbazen. Maar ook de kunst van het rouwen. En de kunst van het weer doorgaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: