Stedelijk museum, 15.30 uur


‘Lig je op schema?’ vraagt Jan Mulder (vriend) aan Kamagurka. Het is nu 15.15 uur, er hangen 11 werken aan de muur, variërend van een bewerkte foto van Johan Cruijff als Maoristrijder in Ajax wit en rood tot allerlei variaties op het thema Fukushima en alles daartussen. Kama fotografeert Mulder met een willekeurige bezoekster met zijn iPhone en gaat die vervoglens bewerken. ‘Ga je het vanavond er wel over hebben op DWDD?’vraag ik hem. ‘Natuurlijk als ik de kans krijg doe ik dat. Ik ben alleen geen tafelmannetje vanavond, maar gast. Maar ik ga het zeker doen,’ roept hij.
Een bezoekster vraagt Bert, die de prints op de lijsten niet, om een stukje overgebleven canvas als aandenken. Uiteraard tekent Luc er tussen alles door ook nog even wat op. Het is zo ongelooflijk wat hier gebeurt. Mensen komen binnen en blijven staan met een brede grijns vol verwachting. Zo dicht op het scheppingsproces heeft nog nooit iemand gestaan. Galeriehouder Guy Pieters op uit Parijs. Hij heeft net vandaag een grote opening in zijn galerie daar en baalt ervan dat hij niet in Amsterdam kan zijn. Ik geef hem de urls door waar hij de streaming video kan zien: stedelijk.nl en cobra.be. Hij besluit in de galerie alle beeldschermen de uitzending weer te laten geven. Af en toe belt hij op om bijgepraat te worden, Luc zwaait dan even in de camera. En dan te bedenken dat dit feest nog maar net begonnen is.

Over hanvanwel
Alles voor de kunst. De kunst van het kijken, schilderen, schrijven, creëren, vertellen, genieten, bedenken en maken. De kunst van het je eeuwig verbazen. Maar ook de kunst van het rouwen. En de kunst van het weer doorgaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: