Kamagurka’s 24 uurs iPad-performance, Stedelijk, 14.20


‘Waarom zit u met uw rug naar ons toe?’ roept een mevrouw vanuit de voorste rij naar Luc. Hij kijkt haar glimlachend aan. ‘Dan kan ik me beter concentreren mevrouw.’ Luc is in elk opzicht het middelpunt van deze ruimte. Hij kan het aan. Hij kan het hebben. Nu eens super geconcentreerd, dan weer relaxed rondlopend een praatje makend en dan ineens weer aan het werk. Een andere bezoekster die een vraag steld, is direct ‘slachtoffer’. Hij schuift zijn stoel naar het publiek, dichtbij de vrouw en tekent een prachtig ingetogen potret van haar. Ze zal het nooit ergens anders zien dan in deze ruimte hier aan de muur.
Vervolgens fotografeert Kamagurka een foto uit de Herald Tribune van vandaag. De Japanse keizer en zijn echtgenote ontvangen slachtoffers van de tsunami. Hij vindt het zo’n fascinerend portret dat hij er twee versies van maakt: een met tekst “Fuck you shima” en een alleen als foto. En zo gaat het maar door en zo gaat het maar verder.
Dan loopt Paul Steenhuis (NRC) met een kraakverse NRC waarin uiteraard ook weer iets staat over deze dag. Ineens staat de zaal weer vol met een driedubbele rij bezoekers. En steeds weer die verwachtingsvolle blikken –

Over hanvanwel
Alles voor de kunst. De kunst van het kijken, schilderen, schrijven, creëren, vertellen, genieten, bedenken en maken. De kunst van het je eeuwig verbazen. Maar ook de kunst van het rouwen. En de kunst van het weer doorgaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: