Kamagurka’s 24 uurs iPad-performance, Stedelijk, 03.30


Terwijl Luc in de zachte nacht even buiten staat, komt Kees van Kooten aanlopen om de performance te zien. Waarom ook niet?

Intussen is Luc tot de conclusie gekomen dat er nu al een strenge selectie gemaakt moet worden van de productie tot nu toe. Alle ‘fotowerken’ gaan eruit. Goeie beslissing. Het is te makkelijk om mensen te fotograferen en simpel te bewerken met een tekenprogramma. Kunst! Luc doet zichzelf tekort hiermee. Gelukkig beseft hij dat zelf heel goed zodat nu alle ‘makkelijke’ werken van de muren verdwijnen. “Ze moeten het waard zijn om vernietigd te worden,” zegt hij. Ik ben trots op hem.  Irritante witte gaten blijven uitdagend over. De kunstenaar die zichzelf uitdaagt om de komende uren het onderste uit de kan te halen. Moedig besluit in de moeilijkste uren van de nacht.

Uit België komt een vriendelijke aanmoediging van Isabelle, Cobra-tv. Nog iemand die niet slaapt. Raar gevoel overigens, in deze zaal merk je sowieso het verschil niet tussen dag en nacht. Het kan eigenlijk elk moment van de nacht zijn. Luc vraagt om nog hardere muziek. De eerste fotograaf is alweer binnen en gaat direct aan het werk. Tien voor vier, het lijkt of de dag nu alweer begint. Hoe maak je van de nacht een? Hier. In het Stedelijk. Te mooi om waar te zijn.

Over hanvanwel
Alles voor de kunst. De kunst van het kijken, schilderen, schrijven, creëren, vertellen, genieten, bedenken en maken. De kunst van het je eeuwig verbazen. Maar ook de kunst van het rouwen. En de kunst van het weer doorgaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: