Kamagurka’s 24 uurs iPad-performance, Stedelijk, 06.00 – Bert en Pieter


Even aandacht voor onze opspanners. Dat zit zo. We vertellen nu al weken lang vanuit het perspectief van Kamagurka dat de werken aan het eind van de performance door de shredder zullen gaan. Om zoveel redenen. Bijvoorbeeld omdat het proces belangrijker is dan het conserveren van het resultaat, boeddhistisch als het ware. Of omdat het nu eenmaal gaat om een 24uurs performance. En omdat dit een demonstratie snelheid is die past bij deze voortdurend versnellende samenleving.
Maar denk je eens in wat Bert en Pieter doormaken. Die spannen sinds gisteren 12.00 uur doek na doek op lijst na lijst. In het besef dat ze straks al dat canvas weer uit de lijsten mogen snijden om het daarna inderdaad te laten shredderen.
Daarom vraag ik nu alvast extra applaus voor Bert en Pieter. Die bezig zijn de totale onthechting te bereiken in wellicht het minst creatieve proces van deze 24 uur, maar wel in het meest constructieve – en toch weer niet. Nou, zo dus.

‘Ach ja, nou en?’ zou Oma Hondje zeggen.

Over hanvanwel
Alles voor de kunst. De kunst van het kijken, schilderen, schrijven, creëren, vertellen, genieten, bedenken en maken. De kunst van het je eeuwig verbazen. Maar ook de kunst van het rouwen. En de kunst van het weer doorgaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: