Femke’s verhalen in verf: vertel het verder!


Femke Hiemstra is zo’n kunstenaar die in het buitenland, Amerika, Engeland, bekender is dan in Nederland. Laten wij ons schamen. Ze woont en werkt gewoon in Amsterdam en daar is ze onder liefhebbers beslist bekend. Maar verder? Daar gaan we dus wat aan doen. Ze krijgt een unieke expositie op een unieke plek: de K2G, ofwel de Keizer Karel Galerie, Amstelveen. Vanaf 14 mei, 15.30 uur. Mis het niet.

Kaartspelende sneeuwpoppen, stuurmannen van snoep of Halloween-goden met ogen als lantaarns gevangen in gemengde technieken of potlood. Vaak aangebracht op oude objecten als verpakkingen en boeken waardoor imaginaire producten ontstaan, surrealistische werken die de kijker uitnodigen zich het achterliggende verhaal voor te stellen.

Dat is de wereld van Femke (1974, Zaandam). Femke vertelt verhalen in verf. De verhaallijnen draaien om (fantasie)figuren en flora & fauna en zijn deels echt en deels verzonnen. Ze voelt zich aangetrokken tot contrasten. Humor speelt een grote rol in haar werk. Daarnaast werkt ze ook met thema’s als strijd, jacht, een verloren of tragische liefde, de ‘romantische’ dood. Femke maakt momenteel nieuw werk voor de volgende expositie in de Verenigde Staten, bij de Merry Karnowsky Gallery.

We beginnen met de vernissage in de Kunstuitleen Amstelveen waar Els Ottenhof, zakelijk directeur Cobra Museum, de opening verricht. Daarna lopen we naar het Keizer Karel Viaduct waar Femke’s ongelooflijke verhalen te zien zijn. Voor wie het wil is er vervolgens een borrel in de Kunstuitleen.

Kun je niet wachten, ga dan even langs op haar site: www.femtasia.nl.

Over hanvanwel
Alles voor de kunst. De kunst van het kijken, schilderen, schrijven, creëren, vertellen, genieten, bedenken en maken. De kunst van het je eeuwig verbazen. Maar ook de kunst van het rouwen. En de kunst van het weer doorgaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: