Fietsend landschap


Het idee ontstond tijdens de 24 uurs iPad performance van 31/3 – 1/4 in het Stedelijk Museum. Ineens tekende Kamagurka een ‘fietsend landschap’. Zomaar. Uit dat rare voortdurende ideeën spugende hoofd van hem. Omdat niks moet en alles kan.

Dus zie je in de schets een lijntekening van een fietsend silhouet waarin een landschap is verwerkt. Terug in Nazareth bedachten we dat het misschien wel leuk zou zijn…

En daar gaat het. Het landschap fietst. Als in een droom van een gedroomd landschap. Waarin een wolkenlucht is zoals hij altijd zou moeten zijn, lieve wattenwolkjes aan een felblauwe hemel. Met leuke felwitte huisjes met bijbehorende rode daken. En daarom omheen het liefste groene, bloemige, papaverige grasland dat je altijd al had willen zien.
Het landschap gevangen in een moment. Een monument voor al die wielerkoersen door het gedroomde Vlaamse land. Eindelijk gerechtigheid. Nu even geen aandacht voor de kopmannen, de knechten, de kasseien, de motoren of de volgwagens. Dames en heren, het landschap, het fietsende landschap uit de kop van Kamagurka wint vandaag.

Vanaf woensdag 11 tot en met zondag 15 te zien (en te koop) op Art Amsterdam, stand 062 – Galerie Nico Delaive.

Over hanvanwel
Alles voor de kunst. De kunst van het kijken, schilderen, schrijven, creëren, vertellen, genieten, bedenken en maken. De kunst van het je eeuwig verbazen. Maar ook de kunst van het rouwen. En de kunst van het weer doorgaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: