Bernard Heesen: lofzang op glas


Sinds ik vorig jaar met Kamagurka de glazen wereld instapte en meerdere malen in de glasblazerij in Leerdam het fascinerende onstaan van glazen voorwerpen heb meegemaakt, blijft glas op mijn pad komen. Of ik het nou wil. Of niet. Dat heeft natuurlijk veel te maken met de productie van de Kamagurka’s Kruiswegstatiën (zie mijn vorige blog), maar het heeft bijvoorbeeld ook te maken met Bernard Heesen.

Een beetje glasliefhebber kent hem, maar er zijn nog genoeg anderen wie ik dit recept graag voorschrijf: bezoek zo snel mogelijk Bernard in zijn weergaloze atelier de Oude Horn in Acquoy, vlakbij Fort Asperen. Ik was daar een paar dagen geleden, samen met een paar honderd genodigden om de opening van het gerenoveerde pand te vieren en de uitzonderlijke ‘doop’ mee te maken van het uitzonderlijke Eiland van Glas. Nog een reden om naar Bernard af te reizen – ik hoop tenminste dat het eiland er nog altijd ligt met zijn enorme glazen rietstengels.

Bernard is een wonderlijke glasblazer, ambachtsman, beeldend kunstenaar en schrijver van doorwrochte boeken over glasblazen. En een ongelooflijke levensgenieter. Dat zie je aan hem zelf en je ziet het aan zijn werk waar de energie en de lol om een uniek kunstwerk te maken vanaf spat. Het cliche is waar: als het glasblazen niet was uitgevonden, had Bernard het wel gedaan. Klik op de url hiernaast en geniet van zoveel lofzang op glas: overzicht werk Bernard Heesen

Over hanvanwel
Alles voor de kunst. De kunst van het kijken, schilderen, schrijven, creëren, vertellen, genieten, bedenken en maken. De kunst van het je eeuwig verbazen. Maar ook de kunst van het rouwen. En de kunst van het weer doorgaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: