Over de crowdfundingactie van Galerie De 7e Hemel


We typen 27 maart 2013. We hebben zojuist op onze bankrekening gekeken. En ja! We zijn over de € 4.000,- gekomen. Wat fantastisch. En het feest gaat maar door. Dankzij Marc van MVie Geluid in Leerdam zijn we een complete geluidsinstallatie rijker. Zomaar. Ook krijgen we van vrienden een fijne Miele stofzuiger. En verder hebben we een sponsor voor de drank van de vernissage, besluit onze vastgoedengel dat de Galerie ten minste drie jaar moet kunnen blijven bestaan en dat alleen al daarom de buitengevel ook moet worden opgeknapt. En laatst maar niet lest, richten we de Galerie in met schitterend materiaal van Kamagurka. Het kan aan mij liggen, maar ik heb het nog nooit zo kleurrijk en overweldigend bij elkaar gezien. Kort & goed: we kunnen niet wachten tot het 2e Paasdag is. Want dan gaan we open. Om 16.00 uur.

We noteren 16 maart. We noteren een klein feestje: gisteravond zijn we over de € 3.000,- grens gegaan. Wat een feest, beste lezer, donateur, bijna-donateur, vriend en fan. Vandaag ook kwam Reineke van Drukkerij Van Werkhoven met onze – door haar gesponsorde – visitekaartjes – die er prima uitzien uiteraard. Nooit gedacht dat dit allemaal zou gebeuren. Een maand geleden fantaseerden we na een dag behangafsteken over wat er allemaal zou kunnen en moeten gebeuren in de Galerie. Muziek, riepen we, zang, dans. Op dat moment miste ik een vleugel (muziekinstrument) – ik zag hem als het ware al staan. Dus plaatste ik een oproep op Marktplaats. Weken hoorden we niks tot eergisteren. Toen kwamen er ineens twee vleugels laag overvliegen. Volgende week is een daarvan waarschijnlijk definitief. Zo leuk. Zo fantastisch. En zo gaat het maar door.

We schrijven 9 maart 2013. Ongeveer twee weken geleden deed ik onderstaande oproep voor mijn kleine crowdfundingactie. Tijd voor een korte bijpraat. En veel, heel veel dank aan iedereen die heeft gereageerd. Aan al die mensen die mij een hart onder de riem staken, die mij aanmoedigden om vooral door te gaan, die beloofden geld over te maken. En geloof me, dat is gebeurd. Kleine bedragen, grote bedragen. Ongelooflijk. De teller staat nu op ruim
€ 2.750,- Intussen stuiteren we maar door. Maandag gaan de persberichten de deur uit. Dinsdag de papieren uitnodigingen. Daarnaast werken we aan de planning voor de komende maanden. De exposities. De bijeenkomsten, bijvoorbeeld met de kunsthistorici/filosofen – vier keer achter elkaar. Wat een feest!

2 maart 2013. Vandaag hebben we de belangrijkste boodschappen gedaan: een theepot bij Ikea, een koffieapparaat bij de discounter in Naarden, een eiken tafel bij de Kringloop en zo nog een paar onmisbare dingen. Ook hebben we het prachtige logo dat Ralph Booms bij wijze van sponsoring heeft gemaakt, besteld en aan het eind van de dag op onze ramen geplakt gekregen.
Ook dit: gisteren stonden we al in de krant, de Gooi & Eemlander met een interview. Vandaag kregen we bezoek van de Wethouder van Cultuur van Bussum, die behoorlijk enthousiast werd van ons verhaal. Intussen is ook de verlichting grotendeels aangebracht, en dan wordt het allemaal wel heel erg echt.

We schrijven 26 februari 2013. Nog maar enkele dagen geleden heb ik in de social media mijn crowdfundingoproep gedaan: “wie wil op 2e Paasdag in De 7e Hemel zijn voor een tientje”. Vandaag, dinsdag 26, 20.30 uur blijkt de barometer al te staan op maar liefst € 830,- En dan te bedenken dat er nog zeker € 400,- aan toezeggingen is en dat er nog veel mensheid met vakantie is. Wat een feest! Hopelijk inspireert dit iedereen die nog niet…
Vandaag ook eerste interview gegeven over Galerie De 7e Hemel. Donderdag in de Gooi & Eemlander. Check it out!

Hoe het begon
Dankzij de ongelooflijke hulp en inzet van vastgoedhandelaar Dirk die vindt dat hij leegstand ook anders kan oplossen, heb ik de gelegenheid om een eigen galerie op te zetten. In centrum Bussum. Met fijne parkeergelegenheid aan de overkant. En maar liefst 200 m2 schitterende ruimte.
De komende weken zal ik al mijn vrije uren gebruiken om het behang af te steken en de muren te sauzen.

Galerie De 7e Hemel zal de thuisbasis zijn van Kamagurka. Rond hem organiseren we activiteiten en werken aan het realiseren van de KamaClub. Elke kwartaal is de eerste maand volledig in handen van Kamagurka. De andere maanden exposeren wij kunstenaars waaraan Kamagurka zich verwant voelt of kunstenaars die wij zelf de moeite waard vinden.

Verder willen we er veel ‘dingen’ laten gebeuren: 24 uurs performances met allerlei extra’s daar omheen, avontuurlijke avonden met misschien wel kaasfondue en opera-aria’s, of culi-filmavonden. Kortom: reuring vanuit de behoefte om plezier te beleven aan kunst.

<strong>Galerie De 7e Hemel opent op 2e Paasdag – 1 april om 16.00 uur. </strong>

Over hanvanwel
Alles voor de kunst. De kunst van het kijken, schilderen, schrijven, creëren, vertellen, genieten, bedenken en maken. De kunst van het je eeuwig verbazen. Maar ook de kunst van het rouwen. En de kunst van het weer doorgaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: