Kunstpraat 3.04.2013: Frank’s eenvoud


Als je houdt van kunst, houd je ook ervan om er even niet te zijn. Om even geholpen te worden je gedachten een andere kant op te sturen. Weg van het gedoe dat normaal je dag vergrijst, je energie wegzuigt, je uren opvreet.

Als je van kunst houdt, kan het bijna niet ander of je hebt oog voor eenvoud. Bedrieglijke eenvoud waarachter een hele wereld schuilgaat. Beeldende kunst. Geschreven kunst – poëzie.

Als je op die manier geniet van kunst, kan het haast niet anders of je houdt van Frank Eerhart. Frank dicht zoals hij met ‘objects trouvées’ gezichten maakt: in alle eenvoud, in alle geraffineerde eenvoud.

0166865eerhart_fVandaag moet ik landen na gisteren met 200 gasten in De 7e Hemel te zijn geweest. Samen vierden we de opening van onze galerie. Wat een feest! Vandaag is de stilte na de storm, waarin je je bezint op wat was en vooral op wat komen gaat. Op zo’n dag zit je niet te wachten op ingewikkelde dingen – maar ben je blij met de emotie van de eenvoud. Frank biedt die (bedrieglijke) eenvoud, zo blauw, zo blauw als de nacht. Meer is niet nodig.

Over hanvanwel
Alles voor de kunst. De kunst van het kijken, schilderen, schrijven, creëren, vertellen, genieten, bedenken en maken. De kunst van het je eeuwig verbazen. Maar ook de kunst van het rouwen. En de kunst van het weer doorgaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: