Kunstpraat 9.4.2013: Alex Baams’ social media-expositie


Ik heb een korstje op mijn knokkel in de vorm van Nederland.

Ik heb een korstje op mijn knokkel in de vorm van Nederland.Knopje ga eens weg! Hier wil mijn knie

Knopje ga eens weg! Hier wil mijn knie


Alex Baams schildert een jaar lang op formaat 13 x 15 momenten van de dag. En voorziet ze van typische titels – die direct de sfeer bepalen van zijn schilderijen. Voor een keer het citaat dat de galerie aanleverde:

“Objecten en teksten in ‘alledaagse’ situaties vormen een kernwaarde van het werk van Alex. Des te stelliger een object of tekst is opgenomen in het hedendaagse, des te interessanter het wordt voor hem om deze op te nemen in zijn schilderijen. Zijn onderwerpen dienen zich veelal vluchtig aan. Desondanks hebben enkele daarvan, door hun verstilling, grote impact op de kunstenaar. Hij gebruikt die verstilling en zoekt daarin naar een mogelijk zelfbewustzijn. Het zelfbewustzijn van objecten en teksten trekt hem zo aan omdat hij zich ervan bewust van is dat het zijn ego is die hij daarop projecteert.”

Kijk eens wat de postbode met mijn brief heeft gedaan.

Kijk eens wat de postbode met mijn brief heeft gedaan.

En voor een keer toon ik een veelvoud van zijn werkjes. Omdat ze zo verschrikkelijk oorspronkelijk zijn. Omdat ze zo eigenwijs zijn. Omdat ze zo perfect in deze tijd passen. Om dat ze zo consequent van kwaliteit zijn. Ik ga er gewoon ontzettend van genieten. Doe het nou ook maar als je er tijd voor hebt. Het kan nog een weekje. Bij Galerie Vonkel, Den Haag.

Nee! Mijn mooie kaars gesmolten.

Nee! Mijn mooie kaars gesmolten.

Over hanvanwel
Alles voor de kunst. De kunst van het kijken, schilderen, schrijven, creëren, vertellen, genieten, bedenken en maken. De kunst van het je eeuwig verbazen. Maar ook de kunst van het rouwen. En de kunst van het weer doorgaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: