Kunstpraat 19.4.2013: James Aldridge’s natuur


Dezer dagen is er Art Brussels. Daar is ook de Amsterdamse galerie Gabriel Rolt aanwezig met een keur aan beeldend kunstenaars. Een van hen is James Aldridge (1971). James mengt natuurscènes met grafische elementen. Uiteraard ‘onderzoekt’ hij ook van alles. Prima. Wat het oplevert zijn schilderijen tot de rand toe gevuld met avontuurlijke situaties, met sprookjesachtige gruwelen. James vertelt merkwaardige verhalen met zijn schilderijen. Zijn werk is een prachtig voorbeeld van rijke beeldende kunst vol prettig voelende onrust, weergegeven in kleurenwervelingen en verwijzingen naar de natuur. Het is een eigenzinnige wereld, illustratief ook. Het is een wereld om in te verdwijnen. Vandaag minder tekst en meer beeld. Want hier moet je vooral genieten. Er is een mooie internetpagina aan zijn werk gewijd, voor wie meer wil weten.

0169061aldridge_j

0123706aldridge_j

0120131aldridge_j

Over hanvanwel
Alles voor de kunst. De kunst van het kijken, schilderen, schrijven, creëren, vertellen, genieten, bedenken en maken. De kunst van het je eeuwig verbazen. Maar ook de kunst van het rouwen. En de kunst van het weer doorgaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: