Kunstpraat 26.4.2013: Paco Dalmau – series IV en V het geheel en zijn delen


Kijk. En kijk nog eens. En nog eens. Je ziet een stukje van 60 x 60 cm uit een groter geheel van 24 60 x 60’s. Je moet er je tijd voor nemen, net zoals Paco Dalmau ruim een jaar de tijd heeft genomen als Artist in Residence bij Galerie Hommes om dit werk te maken. Hierna heeft Paco een serie gemaakt die alleen maar uit egale grijsvlakken bestaat. Daar heb ik niet zoveel mee. Maar deze serie gaat met mij aan de haal. Het is de gelaagdheid per doek, de knappe toepassing van het materiaal (witten, zwarten, blauwen(?)), en het is het ‘geheel der delen’.

0169393dalmau_pFraction IV, piece 16/24

Elk deel vertelt zijn verhaal. En het mooiste is het natuurlijk als iemand alles in een keer koopt, maar het spannendste is het als er 24 kopers zijn, die allemaal vanaf het moment van koop een verhaal in hun leven letterlijk op de koop toe krijgen. Ik zie dat zo voor me: een keer per jaar of twee jaar komen alle kopers bij elkaar in Galerie Hommes en ze vertellen aan elkaar verhalen van het afgelopen jaar – als het kan in relatie tot hun 1/24e doek. Er zou een fotoboek gemaakt kunnen worden van de doeken en hun eigenaren, en dat zou elke vijf jaar een up-date kunnen krijgen – om het makkelijk te maken online. En dat een leven lang. Ik zie het helemaal voor me. Jannie, wat kost 1/24e?

0169394dalmau_p

Over hanvanwel
Alles voor de kunst. De kunst van het kijken, schilderen, schrijven, creëren, vertellen, genieten, bedenken en maken. De kunst van het je eeuwig verbazen. Maar ook de kunst van het rouwen. En de kunst van het weer doorgaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: