Kunstpraat 10.5.2013: en volgend weekend allemaal naar Ulft


Het schijnt een van de best bewaarde geheimen van Oost-Nederland/Gelderland te zijn: Ulft. Dicht tegen de Duitse grens aan. Min of meer in rechte lijn achter Velp (maar dan wel een aardig eind verder). Ingeklemd tussen Zevenaar, Doetinchem en Aalten. Een plek waar je volgens mij vanuit 010/070/020 niet zo snel je navigatie heen programmeert. Zo bezien lijkt Groningen soms zelfs dichterbij. Flauwekul natuurlijk. Zeker als het tweede best bewaarde geheim Huntenkunst heet.

Huntenkunst is de jaarlijkse, driedaagse internationale kunstbeurs die in Ulft nu al zo’n jaar of 20 wordt georganiseerd. En die met het jaar een steeds internationaler krijgt. Er is een ballotagecommissie die streng selecteert. Er zijn talloze vrijwilligers die het allemaal mogelijk maken. En er is ontzettend veel te zien. Dit jaar werk van ruim 200 beeldend kunstenaars uit 30 landen. Het zijn geen SuperNamen die je daar tegenkomt, maar wel veel talent dat de moeite waard is.

Ulft kent twee buurtschappen: Oer en De Pol. Oer is ijzer dat hier in de grond werd gevonden. Daarom was er jarenlang ijzergieterij de DRU te vinden. Sinds enkele jaren is die verhuisd naar Duiven waardoor nu in het oude DRUgebouw veel cultuur plaatsvindt. Bijvoorbeeld Huntenkunst, dat dus plaatsvindt op 24, 25, 26 mei. Meer informatie vind je op de gelijknamige website.

Astrid Hübbe (de)

Ben Haggerman: de-begrafenis-van-de-sardine-kleine-tekening_large-600x552

Over hanvanwel
Alles voor de kunst. De kunst van het kijken, schilderen, schrijven, creëren, vertellen, genieten, bedenken en maken. De kunst van het je eeuwig verbazen. Maar ook de kunst van het rouwen. En de kunst van het weer doorgaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: