‘Waanzinnige’ opkomst bij opening Groot Bussums AmateurBeeldendeKunstFestival in De 7e Hemel


Onder enorme belangstelling – circa 200 bezoekers – heeft wethouder Nen van Ramshorst afgelopen zondag het ‘Groot Bussums Amateur BeeldendeKunstFestival’ in Galerie De 7e Hemel geopend. Mikte de organisatie op 30 deelnemers, het werden uiteindelijk bijna 70 inzendingen: schilderijen, collages, objecten van keramiek, brons, graniet en andere materialen.

 Nen van Ramshorst benadrukte in haar openingswoord het belang van amateurkunst en vooral ook het ongekende plezier waarmee wordt gewerkt. Dat is in De 7e Hemel goed terug te zien aan de talloze schilderijen, beelden en objecten. Van Ramshorst: “Het is echt het feest van de amateur. Wat een schitterende inzendingen. Het plezier spat ervan af. Compliment voor dit initiatief van De 7e Hemel. Laten we hopen dat dit een traditie wordt.”

Competitie Tot en met zaterdag 6 juli kan iedereen in De 7e Hemel de inzendingen bekijken en ook zijn stem uitbrengen op twee werken: een 2d en een 3d. Op zondag 7 juli om 14.00 maakt stadsdichter Gaston Bannier bekend welke drie werken de meeste stemmen hebben gekregen. Deze winnaars mogen vervolgens mee-exposeren in de grote decembertentoonstelling van De 7e Hemel.

De galerie is open op donderdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag. Meer informatie op www.galeriede7ehemel.nl

Openingsspeech door Wethouder Nen van Ramshorst, cultuur

Openingsspeech door Wethouder Nen van Ramshorst, cultuur

 

Het was druk, drukker, drukst tot voorbij de poort van De 7e Hemel

Het was druk, drukker, drukst tot voorbij de poort van De 7e Hemel

 

Koons, eat ya heart out!

Koons, eat ya heart out!

 

Mooi object, Raku gebakken

Mooi object, Raku gebakken

 

 

Onvermijdelijk en daarom alleen al leuk: de niet weg te denken pierrot.

Onvermijdelijk en daarom alleen al leuk: de niet weg te denken pierrot.

Over hanvanwel
Alles voor de kunst. De kunst van het kijken, schilderen, schrijven, creëren, vertellen, genieten, bedenken en maken. De kunst van het je eeuwig verbazen. Maar ook de kunst van het rouwen. En de kunst van het weer doorgaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: