Kunstpraat 16 tm 19 september: Hadassah Emmerich – must have!


Momenteel vieren wij in De 7e Hemel de goddelijke expositie rond het gedicht ‘Gratis is het Woord niet’ van Arnon Grunberg. Ruim 25 beeldend kunstenaars reflecteren op dit liefdevolle gedicht over ‘Hoer C’. Nou is wat mij betreft een van de leukste bezigheden als galerist het inrichten van de galerie. Ik hoor van collega-galeristen dat ik daarin niet de enige ben. Ik neem ruim de tijd voor het inrichten. Dagen op zoek naar de juiste balans. Moet ik de werken hun eigen verhaal laten vertellen? Maak ik combinaties die samen een verhaal vertellen? En, misschien wel het allerbelangrijkste, hoeveel ruimte geef ik elk werk? Bijvoorbeeld aan het schitterende ‘Gratis is het Woord niet’ van Hadassah Emmerich.

Bij deze expositie heb ik, voor mijn doen, een paar gewaagde stappen genomen. Ik heb de hoogte van de werken bepaald op 1.45 harthoogte – geïnspireerd door de prachtige tentoonstelling over Hunderwasser die momenteel te zien is in het Cobra Museum. Het is een ideale hoogte waardoor je als kijker maximaal contact hebt met het tentoongestelde werk.

Een andere beslissing die ik heb genomen is om onze fameuze tussenmuur te geven aan (slechts) een kunstwerk. Namelijk aan ‘Gratis is het Woord niet’ van Hadassah Emmerich. Het werk meet 100×140 en is uitgevoerd in houtskool. De muur waarop ik het heb gehangen meet 360 x 300. Toen het werk hing, was dat behoorlijk emotioneel. De verhoudingen bleken te kloppen en tegelijk kwam het werk zo mooi tot zijn recht. Ongelooflijk.

Hadassah

Omdat je misschien niet direct in de gelegenheid bent om hierheen te komen, beeld ik het hier af. Kijk ernaar. Geniet ervan. En vraag je af of je het wilt kopen. Om de prijs hoef je het niet te laten: € 2.700,-
Dat is, als je kijkt naar de ontwikkelingen die Hadassah Emmerich momenteel doormaakt, een interessant bedrag. Ik denk dat ik geen poep praat als ik voorspel dat dit werk over vijf jaar het vijfvoudige opbrengt. Want Hadassah geldt als een van de sterkst stijgende NL beeldend kunstenaars.. En dat is terecht. Want niet alleen heeft ze een geheel eigen handschrift, het handschrift op zich is zo knap, zo gekund, heeft zoveel te vertellen – met zoveel kracht en tegelijk subtiliteit dat je er stil van wordt.

Wat dat betreft is het heel erg de moeite waard om een dezer dagen toch naar de galerie te komen (Kerkstraat 10 Bussum) en ‘live’ te genieten van dit topwerk – samen met de ruim 20 overige kunstwerken die er ook mogen zijn en waarover later meer.
Dus, hoeveel meer argumenten wil je hebben? We zijn open op donderdagmiddag en vrijdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur en op zaterdag van 13.00 – 17.00 uur.

Oja, en voor elke bezoeker staat er een heerllijk gratis VEDETT-biertje klaar. Alleen tijdens deze expositie.

Later!

 

 

Over hanvanwel
Alles voor de kunst. De kunst van het kijken, schilderen, schrijven, creëren, vertellen, genieten, bedenken en maken. De kunst van het je eeuwig verbazen. Maar ook de kunst van het rouwen. En de kunst van het weer doorgaan.

One Response to Kunstpraat 16 tm 19 september: Hadassah Emmerich – must have!

 1. Dirk van Willigenburg says:

  Beste Han,

  Dit is hem, dat zijn de teksten waar een recht geaarde Hollander water van in zijn mond krijgt, 5x de aankoopkosten krijgen bij verkoop, fantastisch.

  Maar ben je niet bang dat je met dit soort teksten later de AFM achter je aan krijgt?

  Misschien een onmogelijke vraag, maar ik moet nu nog een handeling verrichten voor dat ik het schilderij te zien krijg bij de tekst.

  Kan hij niet direct getoond worden bij jouw wervende tekst, als ik naar de pagina kijk.

  Of doe ik iets verkeerd?

  Je mede broeder in de (K) Kunst, Dirk

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: