Yoshiyuki’s ‘Magic Convocation’ – vanaf a.s. zaterdag 17.00 in De 7e Hemel, Bussum


Onder de intrigerende titel ‘Magic Convocation’ vindt in Galerie De 7e Hemel, Bussum, een even intrigerende expositie plaats met werk van de jonge Japanse kunstenaar Yoshiyuki Koinuma. De opening van de expositie is op zaterdag 12 oktober om 17.00 uur, in bijzijn van de kunstenaar. 

Yoshiyuki Koinuma woont en werkt sinds twee jaar in Rotterdam. Hij studeerde beeldende kunst in Japan, aan de Universiteit voor beeldende kunst van Musashino, en in Nederland als ‘artist in residence’ aan de Rijksacademie. Het werk van Koinuma wortelt diep in de Japanse schilderstradities – waarin de natuur een grote rol speelt -, en is tegelijk uitermate modern in zijn stripachtige benadering die weer duidelijk is gebaseerd op de bekende Japanse Mangastrips. Hieronder een detail uit het magistrale ‘Magic Convocation’:

Magic Convocation, 1500

Maar ook zit er een flinke vleug (Japans) boeddhisme in veel van zijn werk. Vooral in de schilderijen die hij heeft gemaakt naar aanleiding van de de beruchte tsunami die enige jaren geleden de kust van Japan teisterde.

IMG_2108

Koinuma is een schilderende verteller die ons spannende verhalen vertelt over bosnimfen, saters, merkwaardige demonen en watergoden – zoals in het titelstuk van de expositie ‘Magic Convocation’. Maar met evenveel intensiteit brengt hij een hommage aan zijn grootvader, die hij schildert omgeven met tal van symbolen die verwijzen naar de lessen die hij van hem kreeg.

Yoshiyuki Koinuma maakt schilderijen volgens de beproefde aanpak van olieverf op doek én hij maakt spannende collages die bestaan uit olieverf op doek, uit collagetechnieken en dat alles onder een laag epoxyhars. Welke techniek hij ook hanteert, hoe groot of hoe klein zijn werken ook zijn, de wereld die hij ons voorschotelt is absoluut origineel, on-europees – het is een wereld die intrigeert, verrast, betovert en indringend verhalen vertelt. Het is een wereld die je niet wilt missen.

IMG_2118

‘Magic Convocation’ by Yoshiyuki Koinuma

12 oktober t/m 17 november

Opening 12 oktober, 17.00 uur

Galerie De 7e Hemel, Kerkstraat 10, Bussum

Over hanvanwel
Alles voor de kunst. De kunst van het kijken, schilderen, schrijven, creëren, vertellen, genieten, bedenken en maken. De kunst van het je eeuwig verbazen. Maar ook de kunst van het rouwen. En de kunst van het weer doorgaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: