Crowdfunding boek ‘David Vertrekt’: € 17,50 pp. natuurlijk doe je mee


cover boek

En toen was het 4 april 2017. We ‘vierden’ Davids sterfdag – hij overleed op 4 april 2015, 23 jaar jong. Samen met heel veel vrienden dronken we een verjaardagsbiertje bij David op Zorgvlied. En we maakten de start voor de crowdfunding-actie om de 38 blogs die ik schreef voor David, te publiceren als boek. Ik nodig je uit om dit project te steunen: door in te schrijven op ten minste een exemplaar van ‘David Vertrekt’ en door eventueel een donatie te doen. Is niet verplicht. Mag wel. Graag zelfs. Alvast veel dank.

Waarom. Daarom.
Tijdens het schrijven van de blogs en ook sindsdien kreeg ik reacties van bekenden en ook onbekenden die schreven hoeveel de teksten voor hun betekenden. Niet zo lang geleden nog werd ik aangesproken door een volstrekt onbekende moeder die vorig jaar haar zoon was verloren: 23 jaar! Zij had veel steun gevonden in de Davidblogs. Het schrijven van de blogs hielp mij in mijn rouwarbeid en als het inderdaad zo is dat anderen er ook baat bij hebben, is het mooi en logisch om de volgende stap te zetten. Ik wil David op 4 november, zijn verjaardag, verrassen met het boek. Zie de voorbeeldpagina’s in dit bericht. De zwarte stip in het ontwerp wordt straks een gat, van voor naar achter – als het ware om de leegte die David achterlaat te benadrukken.


‘David Vertrekt’ – € 17,50
De Davidblogs worden uitgegeven door uitgeverij Leporello uit Amstelveen. Leporello geeft zeer bijzondere boeken uit, bijvoorbeeld over Pierre Audi, Reinbert de Leeuw, Rembrandts Olifant en over communicatie. Maar hoezeer Leporello ook onder de indruk is van het verhaal van David, ze produceren het boek alleen als er voldoende financiële zekerheid tegenover staat.
En dus.
Vraag ik je hulp.
En die van mogelijke subsidiegevers.
Leporello heeft begroot dat 1 exemplaar van ‘David Vertrekt’ voor intekenaars € 17,50 kost bij een oplage van 500 exemplaren. In de boekhandel zal het boek € 19,75 kosten. Alles bij elkaar is € 7.500,- het begrote bedrag. De vormgeving van ‘David Vertrekt’  is in handen van graphic designer Reinoud van Hasselt, een van de beste die ik ken, die David vrij goed heeft gekend en die indertijd ook de vormgeving heeft verzorgd van Davids’ rouwkaart.

We hebben met ‘David Vertrekt’ het volgende plan:

  • het boek kost bij voorintekening € 17,50
  • in de boekhandel  € 19,75
  • het boek wordt ten doop gehouden op 4 november, tijdens een speciale bijeenkomst op een speciale locatie
  • donateurs krijgen een eervolle vermelding in het boek
  • als er winst wordt gemaakt, maken we die over naar het Radboud Ziekenhuis, Nijmegen waar dr. Bastiaan de Galan onderzoek doet naar hypoglykemieën – hij stuurde indertijd een ingezonden brief naar NRC-Handelsblad met zijn diagnose van Davids dood naar aanleiding van het prachtige artikel dat over David in die krant had gestaan
  • het boek zal via een publiciteitscampagne zo breed mogelijk onder de aandacht worden gebracht.

Wij hopen mede namens jou aan David op zijn verjaardag, 4 november aanstaande, een bijzonder verjaardagscadeau te kunnen geven. Bijzonder monument voor een bijzonder mens en bijzondere vriend.

Doe je mee? Natuurlijk doe je mee
We kunnen je hulp goed gebruiken. Ik denk dat we een heel eind komen als alle lezers van de blogs – dat waren regelmatig zo’n 600 – minimaal 1 exemplaar bestellen van ‘David Vertrekt’. Uiteraard staat het je vrij om meer exemplaren te reserveren, graag zelfs want we moeten uiteindelijk ruim 700 verkopen om uit de kosten te komen. Dus nog mooier zou het zijn als je een extra bedrag wilt storten. Of wellicht heb je een familielid dat een financiële bijdrage wil leveren.

Betalen: nog niet, toezeggen: ja graag.
Deze crowdfunding-actie loopt drie maanden vanaf 4 april. Dus rond 4 juli willen we de balans opmaken en het definitieve besluit nemen om wel of niet door te gaan. Het is ons daarom allereerst te doen om toezeggingen – die uiteraard wel bindend zijn. In de tussentijd zullen we regelmatig op Facebook laten weten wat de stand is.

Op deze pagina’s zie je het (voorlopige) ontwerp dat Reinoud heeft gemaakt van de omslag en de eerste pagina’s plus cover van ‘David Vertrekt’. Het wordt een mooi en bijzonder boek van zo’n 160 pagina’s dat ongetwijfeld helpt om de herinnering aan David levend te houden en dat hopelijk inspireert en troost biedt aan iedereen die hem heeft gekend en ieder die zoekt naar de bijna onmogelijke antwoorden op de bijna onmogelijke vragen over leven en dood.

Actie: alle beetjes helpen en jij vooral
Mail mij vandaag nog dat je intekent op een of meer exemplaren van ‘David Vertrekt’ á € 17,50 per stuk. Wil je extra bijdragen met een kleine of grote financiële bijdrage (alles is welkom!), laat dat dan ook even weten in diezelfde mail.

Dus maak geen geld over, dat komt pas als we zeker weten dat de financiering rond komt. Peildatum daarvoor  is 4 juli. Hartstikke bedankt.

Han

hanvanwel@kpnmail.nl

“…Dat het al weer bijna 2 jaar geleden is, had ik me niet gerealiseerd, al kan ik me voorstellen dat dat voor u anders voelt. Ik hoop dat het schrijven u heeft geholpen bij het verwerkingsproces, al blijft er natuurlijk altijd een wond die nooit helemaal geneest. Het is in elk geval mooi dat veel mensen er troost in vonden of er op een andere manier steun aan hadden. Ik kan me goed voorstellen dat het waardevol kan zijn de blogs te publiceren.
Ik voel me zeer vereerd dat u de eventuele winst wilt doneren aan ons onderzoek naar hypoglykemieën. Ik blijf hier graag van op de hoogte en wens u veel succes, zowel (of allereerst) met de verdere verwerking als met de crowdfunding en de publicatie.
Met vriendelijke groet,

Bastiaan de Galan”

Advertenties

Over hanvanwel
Alles voor de kunst. De kunst van het kijken, schilderen, schrijven, creëren, genieten, bedenken en maken. De kunst van het je eeuwig verbazen. Maar ook de kunst van het rouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: